Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend circa 5 minuten garen op een lage stand. Roer vervolgens beetje bij beetje de koude bouillon erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, kerrie, peterselie en een snuf peper.
Laat de ragout afkoelen op een natgemaakt plat bord en laat dan minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Kook intussen 4 eieren in circa 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water, pel ze en laat afkoelen. Klop het overige ei los.
Zet een bord klaar met losgeklopt ei en een bord met paneermeel. Verdeel de ragout in 4 delen om de 4 gekookte eieren.
Haal dan door het paneermeel, vervolgens door het ei en tenslotte nogmaals door het paneermeel. Zet circa 1 uur in de koelkast.
Verhit de frituurolie tot 170ºC. Frituur hierin de eierballen in 5-7 minuten rondom goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd.